Топ-5. Команд для новачків.

1 Листопада, 2021 1 By Old Dwarf

Все таки ви наважилися розпочати повноцінний сезон. Настав час драфту, і постало питання яку ж команду обрати.

Блад Бол має відголоски американського футболу, де класикою є бігова гра, а не пасова. Тому, хоча й суб’єктивно, але я вирішив команди, які б порадив новачкам, розставив у такому порядку.

 

 

 

#5 Команда Хаоса.

На перший погляд команда, яка складається лише з Бістменів та Воїнів, буде складною для новачка, але…

У ростері ви маєте 4 Воїна із 4 силою та 10 бронею. І до того ж будь-який бістмен може бліцувати соло завдяки навичці Horns. До того ж усі тести проходимо на 3+ (підняти м’яч, зробити вкладку чи ухиляння від захисника).

До того ж можна укріпитися Мінотавром, а це з одного і підсилення, і послаблення команди. А також всі гравці мають вихід до Block, Mighty Blow, Claw, та і ще безлічі корисних комбінацій навичок.

#4 Безсмертні

Вже на початку ми маємо 2 Блітцери з Block, 2 Мумії з 5 силою та Mighty Blow, до 4 Ранерів із Dodge та роботою з м’ячем на 3+, і це все з Regeneration.

Можливість укріпити ключових гравців навичкою Block (особливо ранерів), робить команду простою у керуванні. Якщо чемпіонат ви не виграєте, але хлопчиками для биття ви не станете.

 

#3 Орки

Класика жанру – Орки. Команда настільки захисна, що єдиним варіантом виграти, це спочатку покалічити суперника, а потім на тоненького занести на 16 ході тачдаун.

4 Біг Унса з 4 силою, 4 Блітцера з Block. У всіх 10 броня. Ідеальна стіна для захисту свого тровера (який більше схожий на ранера) або невеличкого гобліна з м’ячем.

Дуже сильні. Надто міцні. Єдине, що потрібно для новачка, це вчасно побудувати у нападі клітку навколо м’яча, і хід за ходом сунути її у напрямку тачдауна.

#2 Темні Ельфи.

Якщо вибирати між ельфами, то тільки Темних для новачка. І знову ж таки через 4 блітцерів з навичкою Block та 9 бронею, а також лінійних хоч і без навичок, але також з 9 бронею, і…можливістю володіти м’ячем на 2+, як і всі гравці цієї команди.

Якщо ранери до цього всього ще й мають мув на 7 клітинок, то поле вони можуть перебігти за 2 ходи. Т

Так, це не Орки, які роблять блок, потім ще блок, і потім ще бліц. Темним ельфам достатньо підставити своїх лінійних, а в потрібний час втікти на 2+. Але якщо вже лінійні зав’язли у блоках, використовуйте їх як асисти для своїх блітцерів. А ранеру, як вище говорилося, достатньо 2 ходів, щоб з середини поля, де йдуть блоки, занести м’яч у тачдаун.

Для новачка ця команда корисна тим, що якщо не навчиться вигравати, то точно навчитися робити ухилення з будьяких зон контролю.

 

#1 Люди.

Якщо Орки це класика захисту, то Люди це збалансована команда, як для бігу чи пасу, так і для захисту.

Знову ж таки 4 Блітцера з навичкою Block. Лінійні та Блітцери з 9 бронею. Тровер з показником паса 2+, а кетчер вилітає з 8 мувом вперед і ловить на 3+ (Catch дає можливість перекинути кубик на ловіннч), та ще й не так легко збити цього кетчера, адже має Dodge, хоча й сила 2.

Натренувавши лінійним Block, ви зможете грати класику – бігову гру, навіть якщо у вас у ростері буде 4 блітцера, 1 кетчер та 6 лінійних. Підняли м’яч, зробили блок, побігли під прикриттям клітки до тачдауна.

 

Хто не увійшов??

Скейвени – володіння м’ячем на 2+, але з досвіду, в 2-ох із 3-ох ігр, ці вухані вже до першої половини лежать у нокауті, або із травмами. Для новачка буде досить важко грати на полі 6 гравцями проти 11 гравців суперника. Хоча для досвідченого гравця, команда вогонь.

Дварфи – сурові бородані, з надлишком Block та Thick Skull, та ще й 10 бронею. Єдиний мінус для новачків, це швидкість дварфів. Новачки будуть просто грузнути у блоках, а не рухатися по полю. І до того ж, дварфам догнати інших дуже важко. Хоча відігравши один сезон, очолювати команду дварфів на тренерському містку.

Я не скажу, що інші команди погані, і хтось з легкістю мені це доведе. Але щоб навчитися грати у Блад Бол, в першу чергу потрібно навчитися робити блоки, і ще й залишатися живим. Окрім блоків потрібно заносити тачдауни. Тобто команда для новачка має бути більш менш збалансованою для бігової гри.

Пасова гра, це гра школи вищої майстерності.

Удачі вам на полях!!!